Célba érni

Célba érni

Van öt perced? Tudsz írni legalább 10 célt, amit nem értél el az elmúlt két évben? Van közte olyan, ami még megmozgat? Érdekel, hogy miért nem valósult meg? Szeretnéd megvalósítani? Na, gyerünk!

Számos oka lehet annak, ha nem érjük el céljainkat. Mielőtt azonban összeszedném az okokat, elmondok valami személyeset: Az elmúlt pár évből van néhány cél, amit már elértem, és van jó pár, amit nem sikerült még behúzni. Mondjuk úgy, dolgozom az ügyön. Nem adtam fel tehát. Csak több időre van szükségem! Lásd: 7. pont. J

Nem gondolkodtam célorientáltan az életről, tervekről, jövőről sokáig én sem. Mondjuk ki, sodródtam az árral. Voltak jobb időszakok, mikor nem volt nagy zuhatag és egész kellemesen el lehetett evickélni, de voltak igencsak zúzós, hullámos, zuhataggal tarkított pillanatok is!

  1. A te saját célod? Ki akarja? Te? És tényleg akarod?

Társasági sugallatra vagy divatból, barátságból vagy komformizmusból tűzhetünk ki célokat magunk elé. Könnyűnek látszik a válasz: Persze, én akarok fél éven belül marathont futni, aztán jöhet az ultra! Megkérdezted magadtól, miért akarod lefutni MINDENKÉPP a maratont? Tudod, miért futsz egyáltalán?

Tudod, mit vállalsz? Mi az, amit megteszel, és tényleg meg is TESZEL?

Maradjunk a futós példánknál… Utánaszámoltál, mennyi időt vesz majd igénybe egy hosszútávú felkészülés? Mennyi időt kell rászánnod? Hány hétvége, hány edzésnap? Van edződ? Tudsz mindent a futásról vagy teljesen nullán vagy? Eldöntötted, hogy MINDEN héten NÉGYSZER futsz? Vagy inkább ötször?

Itt kell megjegyeznem, hogy nem akarlak lebeszélni a futásról sem, meg a maratonról sem. Ha érdekel, hogy állok ÉN a dologgal, megtalálsz lent a kommentben, FBn, Instán, e-mailen, telefonon, itt a kapcsolat oldal a honlapon. J Elöljáróban elég annyi, imádok futni!

Mit fogsz tenni, mikor nem sikerül, van terved erre?

Tetszik ez a futós téma, folytatom akkor ebben a szellemben. Van terved, időd, edződ, megy is rendesen, de az utolsó pillanatban dugába dől minden terved. A tervezett verseny előtt megsérül a bokád, le kell mondanod az indulásról. (Van saját élményem, elérhetőségeimet már ismered!)

Nem illik hozzád a cél, nem illeszkedik a személyiségedhez, a lehetőségeidhez.

Elkezdted a felkészülést, de rájössz, nem leled örömöd ebben a folyamatos futkározásban, halálosan unod, hogy mindenki ezt csinálja. A szomszéd srác már a negyedik ultrát futja, te meg inkább fociznál a srácokkal, mindig is ezt akartad. Stresszoldásnak az is jó, nem?

Nem tudod kihasználni a tehetségedet vagy adottságaidat, vagy nem illenek a célhoz.

Mindig is lobbanékony és hirtelen voltál. Erősek az izmaid, középiskolában jól ment a sprint és a távolugrás is. Ha őszintén megnézed magad, izmos vagy, erős, de nem egy hosszútávfutó alkat. Kell ezt a maratont erőltetni?

Tudod miben vagy jó?

Olvastad az ötös pontot? És? Vélemény?

Korán hagyod abba a munkát az erőfeszítéseket.

Én elsőre azt gondoltam, futok párszor, aztán veszek egy rendesebb cipőt (erőfeszítés, felkészülés 1), de a harmadik alkalom után nem tudtam lejönni a multiplex lépcsőjén. Kihagytam két hetet és elkezdtem rendszert vinni a felkészülésbe. Olvastam, beszélgettem, ismerkedtem a témával. Legjobb lett volna egy edző, már az elején. Három évembe telt, míg önerőből félmarathont futottam. Kétszer kellett abbahagynom a felkészülést…

A visszaesést nem tudod elfogadni.

Nem megy mindig minden nyílegyenesen. Ki kell hagyni edzést a család miatt. Mert az fontosabb. (Tényleg!) Váratlan munka jön közbe. Kell a pénz az új futócipőre! J Itt a húsvét, felszedsz pár kilót. Lassabban megy a futás is.

Vágy/álom nem cél!

Szeretnék egy gyors marathont futni!

helyett

Két év múlva ősszel indulok egy marathoni versenyen és egészségesen, biztonságban, sérülésmentesen teljesítem a távot 4 óra 20 perc alatt.

Keressük együtt a célokat és megvalósításukat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük